/ بلاگ / ایرانگردی / دریاچه زریوار | معرفی یک زیستگاه جانوری و جاذبه مهم کردستان
ایرانگردی

دریاچه زریوار | معرفی یک زیستگاه جانوری و جاذبه مهم کردستان

دریاچه زریوار | معرفی یک زیستگاه جانوری و جاذبه مهم کردستان

14 تیر 1402

.

زمان خواندن 3 دقیقه

WhatsappIconWhatsappIcon

دریاچه زریوار یکی از مهم‌ترین و زیباترین دریاچه‌های کردستان و ایران است. این دریاچه زیبا در شهر مریوان در محیطی کوهستانی و سرسبز و در 125 کیلومتری شمال غربی سنندج قرار دارد. مریوان یک شهرستان مرزی است که در غرب شهر سنندج قرار گرفته است. دریاچه زریبار در سال 1389 در فهرست میراث طبیعی ایران به ثبت رسید. جالب است بدانید نام این دریاچه از گویش‌های کردی ساخته شده؛ زری یا زریا به علاوه پسوند بار و وار به معنی دریاچه است.

 

دریاچه زریوار مریوان

 

دریاچه زریبار، یک دریاچه آب شیرین بزرگ است و منبع آب آن سه مورد است:

چشمه‌های کف‌جوش بستر تالاب

 ریزش‌های جوی سالانه به شکل باران و برف

آب‌های سطحی ورودی از کوه‌های اطراف

 


مطلب مرتبط: دریاچه های ایران | شگفتی های یک سرزمین پهناور


 

مشخصات دریاچه زریبار مریوان

دریاچه زریبار مریوان یک دریاچه بین‌المللی است. این دریاچه مهم به صورت حدودی پنج کیلومتر طول و یک و شش دهم کیلومتر عرض دارد. وسعت تالاب و نیزار دریاچه زریوار در حدود 20 کیلومتر مربع است.

 

زریبار

 

باید توجه داشته باشید وسعت تالاب بسته به متغیر بودن میزان آب در فصل‌های مختلف، ثابت نیست و کمترین عمق آن به دو متر و بیشترین عمق به شش متر می‌رسد. تالاب دریاچه زریبار در کنوانسیون بین‌المللی رامسر نیز ثبت گردیده است.

 


مطلب مرتبط: دریاچه هامون | سومین دریاچه بزرگ ایران و  ذخیره گاه زیست کره در جهان


 

دلایل اهمیت دریاچه زریوار

دریاچه زریوار زیستگاه گونه‌های متنوع فیتوپلانکتون و زئوپلانکتون، ماهی‌های گوناگون، پرندگان مهاجر و بومی و همچنین محل رویش گیاهان متنوع آبزی و کنارآبزی است. این تنوع گسترده از زیست جانوری و گیاهی، دریاچه زیروار را به یک مکان بسیار مهم زیستی تبدیل کرده است.

 

جاذبه های استان کردستان

 

از دلایل دیگر اهمیت این دریاچه می‌توان به این نکته اشاره کرد که زریوار یکی از بزرگترین دریاچه‌های آب شیرین موجود در ایران به‌شمار می‌رود که همچنان دارای آب است.

 

حیات در دریاچه زریبار

دریاچه زیبای زریوار در یک دره طولی پهناور شکل گرفته است و از سمت غرب و شرق آن کوه‌های پوشیده از جنگل و بیشه‌زاران نیمه‌انبوه قرار دارد. بخش بزرگی از این جنگل‌ها را بلوط ایرانی تشکیل می‌دهد و گونه‌هایی از گلابی وحشی، زالزالک و بادام جنگلی آن را تشکیل می‌دهد.

 

دریاچه مریوان

 

جالب است بدانید که دریاچه زریوار یک پناهگاه حیات وحش است که از سال 1388 زیرنظر سازمان محیط زیست قرار گرفته است.این دریاچه زیبای ایران علاوه بر پوشش گیاهی و محیط کوهستانی اطراف، زیستگاه حیات وحش نیز است که در ادامه بررسی خواهد شد.

 


مطلب مرتبط: آشنایی با دریاچه ارومیه | ششمین دریاچه بزرگ آب شور دنیا


 

پرندگان زریوار

در اطراف دریاچه زریبار نیزارهایی وجود دارند که پناهگاه و خانه پرندگان است. پرندگان آبزی و کنارآبزی و پرندگان بومی و مهاجر دراین محل به زندگی و تولید مثل می‌پردازند. اردک بلوطی و سرسبز، پرستوی دریایی گونه‌سفید، چنگر، کشیم بزرگ و کوچک، بوتیمار بزرگ و کوچک، حواصیل خاکستری، خوتکا، گیلار، سنقر تالابی و دلیچه از جمله پرندگان این زیستگاه طبیعی هستند.

 

جاذبه های استان کردستان

 

گیاهان زریوار

تالاب زریوار دارای گیاهانی از جمله گونه‌های شناور سراتوفیلیوم، سریوفیلیوم، نیلوفر آبی، علف هفت بند، سیپروس، سازو، بوریا، پروانه باتلاقی، پیچک‌ها، پرطاووسی سنبله‌ای، بارهنک آبی، گیاهان خاردار، نی، هزارنی، بارهنگ آبی، لویی، بزواش، جگن و نعناع است.

 

گیاهان دریاچه

 

ماهی های زریوار

این دریاچه دارای ماهیان بومی از جمله عروس ماهی، سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، مارماهی خالدار، آلبرنوئید و ماهی گامبوزیا است. ماهیان غیربومی آن کپور آیینه‌ای، کپور معمولی، کپور سرگنده، ماهی آمور سفید و فیتوفاک هستند.

 

عکس هوایی دریاچه زریبار

 

تفریح در دریاچه زریبار

این دریاچه زیبا یک مکان مناسب برای فعالیت‌های گردشگری و تفریح نیز است. عمق مناسب و وسعت دریاچه زریبار باعث شده قایقرانی به یکی از محبوب‌ترین تفریحات این جاذبه گردشگری تبدیل شود. در این دریاچه می‌توان از تجربه سوار شدن بر روی قایق‌های موتوری و پدالی لذت برد.

 

قایق پدالی زریوار

 

زریبار مکان مناسبی برای عکاسی نیز به شمار می‌رود. در این دریاچه جشنواره‌های ماهیگیری برگزار می‌شود همچنین محل خوبی برای طبیعت‌گردی و کسب آرامش در کنار خانواده و دوستان است.

 

زمستان در کردستان

 

زریبار در فصول سرد سال با بارش برف و شروع یخبندان به یکی از زیباترین مناظر طبیعی در کشور تبدیل می‌شود. سطح آب این دریاچه در فصول سرد یخ می‌بندد به یک محیط مناسب برای تفریح و عکاسی تبدیل می‌گردد.

 


مطلب مرتبط: دریاچه صورتی مهارلو + بهترین زمان بازدید و مسیر دسترسی


 

در این مقاله از سفرانه به بررسی و معرفی دریاچه زریوار، جاده رنگارنگ و باطراوت مریوان کردستان پرداختیم که به این وسیله علاقه‌مندان گردشگری در ایران و محیط‌ زیست اطلاعات عمومی درباره این جاذبه مهم ایران کسب نمایند. اگر قصد سفر و بازدید از این جاذبه گردشگری طبیعی را دارید. سفرانه به شما پیشنهاد خوردن ماهی کباب مریوان در رستوران‌های اطراف دریاچه است.


نظرات شما

برای این پست نظری ثبت نشده

ثبت نظر