/ بلاگ / جهانگردی / جنگل های آمازون | بزرگترین جنگل بارانی دنیا
جهانگردی

جنگل های آمازون | بزرگترین جنگل بارانی دنیا

جنگل های آمازون | بزرگترین جنگل بارانی دنیا

25 دی 1402

.

زمان خواندن 2 دقیقه

WhatsappIconWhatsappIcon

جنگل های آمازون، بزرگترین جنگل بارانی روی زمین است که در قاره آمریکای جنوبی قرار دارد. این جنگل به ریه های زمین مشهور است و بیشترین میزان تراکم گونه‌های گیاهی و جانوری در آمازون وجود دارد.

 

جنگل های آمازون، ریه های زمین

 

در این مقاله از سفرانه می‌خواهیم به معرفی جنگل های آمازون، محل قرارگیری و بررسی ویژگی‌های آن بپردازیم.

 


مطلب مرتبط: جاهای دیدنی برزیل | سفر به قلب تپنده آمریکای جنوبی


 

یک تعریف از جنگل های آمازون

جنگل های آمازون با مساحت دو و نیم میلیون مایل مربع؛ معادل 48 ایالت به‌هم پیوسته، در 9 کشور آمریکای جنوبی گسترده شده است. نیمی از جنگل‌های بارانی دنیا در این جنگل‌های بارانی خلاصه می‌شود و پوشش گیاهی مرطوب و گرمسیری آن از اقیانوس اطلس در شرق و تا آند در غرب امتداد دارد.

 

جنگل های آمازون، ریه های زمین

 

باید توجه داشته باشید بیشتر مساحت آمازون در کشورهای برزیل و پرو قرار دارد.

 

رودخانه آمازون

در بخش شمالی جنگل های آمازون، رودخانه آمازون جریان دارد که طول آن 4,000 مایل است. این رودخانه بیشترین شمار گونه‌های ماهی‌های آب شیرین در جهان را دارد.

 

رودخانه آمازون

 

گونه های گیاهی و جانوری آمازون

جنگل‌های بارانی متنوع‌ترین و غنی‌ترین منبع زیستی در کره زمین را دارا هستند که شامل گونه‌های گیاهی و جانوری از جمله حشرات، پرندگان و دیگر گونه‌ها می‌شود. جالب است بدانید از هر ده گونه‌ای که در جهان کشف شده، یکی در جنگل های آمازون زندگی می‌کند.

 

جگوار

 

از میان گونه‌های جانوری جالب‌توجه در این منطقه می‌توان به جگوار، دلفین رودخانه آمازون، سنبل ماکائو و قورباغه دارت سمی اشاره نمود. علاوه‎‌بر جانوران، 40,000 گونه گیاهی شناخته‌شده نیز در این جنگل‌های بارانی زندگی می‌کنند که از میان آن‌ها می‌توان به قهوه، ارکیده، بروملیادها، نخل آکای، نیلوفر آبی غول‌پیکر و موارد متعدد دیگر اشاره نمود.

 


مطلب مرتبط: دریاچه نمک بولیوی | معرفی بزرگترین کویر نمک جهان، سالار دو ییونی


 

بومیان جنگل آمازون

این جنگل‌ها خانه بیش از ملیت بومی است که برخی از آن‌ها به‌مدت هزاران سال در این مناطق زیست کرده‌اند و به‌خوبی با جنگل‌های بارانی و سازوکار زندگی در آن آشنا هستند. شوار و مایجوانا از جمله این ملیت‌ها محسوب می‌شوند.

 

بومیان جنگل آمازون

 

جالب است بدانید انسان‌هایی که در آمازون، ریه های زمین زندگی می‌کنند کمترین میزان جنگل‌زدایی و تولید دی‌اکسید کربن را دارند، به‌علاوه از هزاران گونه گیاهی موجود در این جنگل‌ها برای درمان نیز بهره می‌برند.

 

فایده های وجود جنگل آمازون، ریه های زمین

این جنگل های بارانی، میلیاردها تن کربن را جذب می‌کنند. لازم به ذکر است جنگل آمازون برای مدت بسیار طولانی به‌عنوان یک مخزن مهم منابع طبیعی و بهره‌وری نه تنها در اطراف خود بلکه برای تمام زمین محسوب می‌شود.

 

قایق سواری در آمازون

 

این جنگل بر تثبیت الگوهای بارندگی در جهان و چرخه آب و هوا تا ایالات متحده تأثیر به‌سزا دارد. یک مورد بسیار مهم دیگر درباره فایده این جنگل بزرگ، جذب مقدار قابل توجه دی‌اکسید کربن توسط پوشش گیاهی آن است که به کاهش تغییرات آب و هوا یاری می‌رساند.

در حال حاضر 100 میلیارد تن کربن توسط درختان این جنگل یعنی ریه های زمین جذب می‌شود و این جنگل 20 درصد اکسیژن جهان را به گردش درمی‌آورد.

 


مطلب مرتبط: آبشار نیاگارا | یادگار شگفت انگیز آخرین عصر یخبندان


 

از بین رفتن ریه های زمین  

با تأسف فراوان باید گفت که انسان‌ها در 40 سال گذشته، 20 درصد این جنگل‌های بارانی را از میان برده‌اند و 20 درصد آن نیز در خطر نابودی قرار دارد. از جمله دلایل اصلی این نابودی، گسترش استخراج معادن، توسعه شهری، استخراج معادن، استخراج نفت، سدسازی، کشاورزی صنعتی و تولید بی‌رویه چوب است.

 

سوختن جنگل های آمازون، ریه های زمین

 

در این مقاله از سفرانه به معرفی و بررسی ویژگی‌های جنگل های آمازون پرداخته شد. جنگل‌های بارانی علاوه‌بر زیبایی دارای فواید بسیار برای انسان‌ها هستند، به نظر شما تلاش کافی برای نجات این جنگل‌ها از خطر نابودی انجام می‌شود؟


نظرات شما

برای این پست نظری ثبت نشده

ثبت نظر