به مرتفعترین مرکز استان در سرزمین عزیزمان ایران خوش آمدید. شهری که در جنوب غربی اصفهان قرار گرفته و در گذشته با نام دهکرد شناخته میشد. جاهای دیدنی شهرکرد، ترکیبی از طبیعتی رویایی به همراه قلعههای زیبا است. با ما همراه باشید تا به بام ایران برویم و از قلعهها و پلها عبور کنیم تا به سرچشمه زایندهرود برسیم. به سراغ دشت لالههای واژگون برویم و به تماشای پرندگان نادر تالاب چغاخور بنشینیم. از سوغاتیهای این شهر برای عزیزانمان خرید کنیم و از غذاهای لذیذ بختیاری نوش جان کنیم.
مطلب مرتبط: فاصله تهران تا شهرکرد با انواع وسایل نقلیه + نقشه
قلعه دزک
قلعه دزک در جنوب شرقی شهرکرد قرار دارد و قدمت آن به دوران قاجار بازمیگردد. این قلعه ترکیبی از معماری کاخهای باشکوه اروپایی با رگههایی از معماری اصیل ایرانی است. اتاق آینه و تالار سفرهخانه جزو زیباترین قسمتهای این عمارت زیبا و بزرگ محسوب میشوند.
در اتاق آینه، دیوارها و سقف با آینههای بزرگ تزئین شده و نقاشیهای پشت این آینهها به زیبایی آنها افزوده است. نقاشیهای قلعه دزک، تصاویری برگرفته از کاخهای اروپایی، نقش و نگارهایی از گلهای زیبا و نمای بیرونی قلعه است. جالب است بدانید که در زمان مشروطه، علی اکبر دهخدا در این قلعه زندگی میکرد و محل تجمع شاعران بوده است.
آدرس: 32 کیلومتری جنوب شرقی شهرکرد، روستای دزک
مسجد جامع شهرکرد
یکی از زیباترین جاهای دیدنی شهرکرد، مسجد جامع این شهر با کاشیهای هفت رنگ است. این کاشیهای هفت رنگ را تقریباً در تمامی قسمتهای مسجد میبینید و دلباخته رنگهای لاجوردی و فیروزهای آن خواهید شد. مسجد خان یا مسجد جامع در مرکز شهر، در خیابان ملت قرار دارد و حدود 160 سال قدمت دارد.
معماری مسجد جامع شهرکرد شبیه به مسجد حکیم اصفهان است و طبق معماری اصیل ایرانی، دارای دو شبستان تابستانی و زمستانی است. این مسجد یک صحن بزرگ حدود 700 متری به همراه رواقهای زیبا دارد که با نقوش اسلیمی تزئین شده است. مسجد خان شهرکرد تنها مسجد چهار ایوانی استان چهارمحال و بختیاری است.
آدرس: شهرکرد، خیابان ملت
تالاب چغاخور
در میان کوههای استوار و دشتهای سرسبز زاگرس، تالاب چغاخور قرار دارد که محل زندگی پرندگان آبزی است. منطقهای ییلاقی که ایل بختیاری مهمان آن هستند و گلهای وحشی مانند شقایق، زینتبخش دشت اطراف این تالاب هستند.
تالاب بین المللی چغاخور زیستگاه پرندگانی نادر است که در حال انقراض هستند؛ بنابراین خواهشمندیم در سفرتان به این تالاب، هرگز قصد شکار نداشته باشید. اما به شما پیشنهاد میکنیم در فاصله بین خرداد تا شهریور، از ماهیگیری در این تالاب لذت ببرید.
آدرس: 65 کیلومتری شهرکرد، حوالی شهر بلداجی
مسجد اتابکان
اولین مسجد شهرکرد، مطابق با اصول معماری اوایل اسلام ساخته شده است. مسجد اتابکان تا به حال بارها مورد بازسازی قرار گرفته و در دوران صفویه، نمای مسجد با آجر تزئین شد. همانطور که از نام این مسجد پیداست، این بنا مربوط به دوره اتابکان است و قدمتی بیش از 800 سال دارد.
آدرس: شهرکرد، خیابان ولیعصر
چشمه دیمه
چشمه دیمه شهرکرد، یکی از اصلیترین سرچشمههای رود زایندهرود است. در اطراف این چشمه طبیعت زیبا و آرامشبخشی وجود دارد و امکانات رفاهی و تفریحی برای گردشگران قرار داده شده است. اگر در فصل تابستان به این منطقه سفر میکنید از دشت لالههای واژگون اطراف این چشمه غافل نشوید و اگر زمستان میروید، حتماً به پیست اسکی چلگرد بروید.
جالب است بدانید که آب چشمه دیمه به دلیل دارا بودن مواد معدنی، یکی از مفیدترین آبها در جهان است. به علاوه اینکه آب این چشمه به قدری زلال است که با یک نگاه میتوانید ماهیها، موجودات زنده و گیاهان زیر آب را به راحتی ببینید.
آدرس: شهرکرد، روستای دیمه
مطلب مرتبط: جاهای دیدنی اصفهان | راهنمای بازدید از نصف جهان + آدرس و عکس
سوغات شهرکرد
بعد از گشتوگذار در جاهای دیدنی شهرکرد، نوبت به خرید سوغاتی از این شهر زیبا میرسد. سوغات شهرکرد بیشتر خوراکیهای طبیعی مانند بادام درختی، گردو و عسل است. به دلیل دشتهای سرسبز بسیاری که در این شهر وجود دارد، گیاهان دارویی و سبزیهای معطر فراوانی میروید. از جمله این گیاهان و سبزیها به کرفس کوهی، چاووک، ترشک، کنگر، شیرین بیان، چای کوهی، موسیر، کاسنی، زنجبیل، آویشن و … دیگر اشاره کنیم. اگر سوغاتی ارزشمندی مانند صنایع دستی بخواهید، گبه و جاجیمهای این شهر، شهرت بسیاری دارند.
غذای معروف شهرکرد
یکی از معروفترین و اصیلترین ایلهای ایران، ایل بختیاری در این شهر زندگی میکنند. از غذاهای معروف ایل بختیاری، کبابهای لذیذ و دلچسبی است که تهیه میکنند. بنابراین زمانی که خواستید غذای معروف شهرکرد را نوش جان کنید، در درجه اول پیشنهاد میدهیم که کباب بختیاری را امتحان کنید.
از دیگر غذاهای شهرکرد به شوربا قیمه ریزه، چلو خورشت به، تاس کباب، گوجه پلو، اوترشی، گردوپلو و آش دوغ بختیاری اشاره میکنیم. شوربا قیمه ریزه و آش دوغ بختیاری تقریباً ترکیبی شبیه به آش دوغ اردبیل را دارند، با این تفاوت که غلیظتر هستند.
در این مقاله از سفرانه سعی کردیم تا جاهای دیدنی شهرکرد، سوغات و غذاهای لذیذ این شهر را به شما معرفی کنیم. لازم به ذکر است که بهترین زمان برای سفر به شهرکرد، از اواسط خرداد تا اواخر شهریور است. همانطور که میدانید، این استان اقلیمی کوهستانی دارد و اکثر اوقات، قلههای آن پوشیده از برف هستند. بنابراین پیشنهاد میکنیم، اگر در زمانهای دیگر سفر به شهرکرد را تجربه میکنید، حتماً وسایل و لباس گرم همراه داشته باشید.