برج میلاد تهران به نوعی نماد پایتخت و بلندترین برج ایران پس از برج آزادی، با ارتفاع 435 به شمار میآید. نکته جالب توجه در مورد این برج این است که علاوه بر مخابراتی بودن آن، سمبل و نمادی از پایتخت و یک جاذبه توریستی نیز محسوب میشود.
در این مقاله از سفرانه با معرفی کامل برج میلاد تهران به راهنمایی بازدید از نقاط مختلف آن میپردازیم.
تاریخچه ساخت برج میلاد
درباره پیشینه ساخت برج میلاد تهران دو دیدگاه مختلف وجود دارد. در برخی از منابع از ایده ساخت یک برج مخابراتی که مختصات و مشخصات اجرای آن الزاما برج میلاد امروزی نیست، با عنوان شهستان پهلوی در زمان محمدرضا شاه پهلوی آمده است. از سوی دیگر منابعی نیز طراحی و ایده ساخت آن را متعلق به بعد از انقلاب اسلامی میدانند که طرح و ایده ساختن یک نماد جدید برای شهر تهران در اوایل دهه 70 از سوی شهردار وقت آن زمان ارائه شده است.
در سال 1370 پیشنهاد ساخت برج میلاد تهران برای نخستین بار ارائه شد و در نهایت پس از بررسی و تحقیقات فراوان محل کنونی این سازه در سال 1372 از میان 17 نقطه اعلام شده برگزیده شد. شروع ساخت این بنای خاص در دی ماه سال 1376 شروع شد و سرانجام پس از 11 سال در 16 مهر 1387 با شعار «آسمان نزدیک است» برج میلاد تهران افتتاح شد.
مطلب مرتبط: جاهای دیدنی تهران + عکس و آدرس
معرفی بخش های مختلف برج میلاد
طرح کلی برج میلاد تهران یک هشتضلعی است که از قسمتهای مختلفی مانند: لابی، شفت، ساختمان راس و دکل مخابراتی در بالاترین قسمت آن تشکیل شده است.
لابی
قسمت لابی در پایین سازه قرار گرفته که شامل شش طبقه است. طبقه همکف مکانی برای پذیرش بازدیدکنندگان با معماری بسیار زیبا و چشمنواز همراه با عناصر تزئینی و مجسمههای گوناگون از بازدیدکنندگان و میهمانان این برج استقبال میکند. مراکز تجاری و خرید در طبقه همکف و طبقات دیگر با 83 واحد تجاری، رستوران بینالمللی، تریا و نمایشگاه آماده پذیرایی از گردشگران و مسافران است.
شفت
شفت یا همان بدنه اصلی برج میلاد که مانند ستونی، قسمت لابی و ساختمان راس را به یکدیگر متصل میکند و تنها برای عبور و مرور، تأسیسات و همچنین محل گذر آسانسورهای این بنای بلند است. در این قسمت، شش آسانسور پر سرعت برای جابهجایی افراد از لابی و ساختمان راس بصورت متقابل تعبیه شده است.
ساختمان اصلی یا برج راس
برج راس در میان برجهای مرتفع، لقب بزرگترین سازه راس در میان برجهای مخابراتی جهان را به خود اختصاص داده است. این بخش 12 طبقه دارد که در هر کدام از آنها کاربرد متفاوتی برنامه ریزی شده است. طبقه اول این برج بهعنوان یک قسمت امن برای حوادث ناگهانی مانند آتشسوزی طراحی و ساخته شده است.
دومین طبقه مربوط به تاسیسات مکانیکی و برقی است. طبقه سوم تا ششم برج میلاد مربوط به رستورانها، موزهها، سکوهای دید باز و گنبد آسمان است که پرجاذبهترین قسمت این سازه مرتفع نیز محسوب میشود.
مطلب مرتبط: 10 واقعیت عجیب درباره برج ایفل که احتمالاً نمیدانید!
راهنمای بازدید برج میلاد
تهران بهعنوان پایتخت کشور یکی از کلان شهرهای مدرن با جاذبههای فراوان برای گردش، تفریح و بازدید شناخته میشود. در میان جاهای دیدنی تهران، برج میلاد تهران از جمله مکانهایی است که گردشگران و مسافران زیادی را هر روزه به خود جذب میکند در این قسمت از مقاله به نحوه بازدید و سرگرمیهایی که در این جاذبه گردشی وجود دارد میپردازیم.
سکوی دید باز
اگر علاقهمند به تماشای شهر تهران از بلندترین برج ایران هستید این فرصت را از دست ندهید. سکوی دید باز که یک سکو در بالای طبقه ششم ساختمان راس است، بهترین مکان برای تماشای پایتخت محسوب میشود. این سکو با ارتفاع 280 متر و یک تراس شیشهای و دوربینهایی برای تماشای بهتر شهر، یک چشم انداز 360 درجه از تهران را ارائه میدهد.
رستوران گردان
تماشای نمای 360 درجه پایتخت همراه با میل کردن انواع غذاهای ایرانی و فرنگی از جمله مزیتهای رستوران گردان برج میلاد تهران است. این رستوران با ارتفاع 276 متر جزء مرتفعترین رستورانهای جهان نیز به شمار میآید. لازم به ذکر است که این رستوران در هر یک ساعت یک دور کامل میچرخد که همین موضوع باعث جذابیت بیشتر آن میشود.
گنبد آسمان
در بالاترین قسمت برج راس یک گنبد شیشهای با طراحی داخلی وام گرفته از نقاشی باستانی تا دوران اسلام ایران در آن وجود دارد، که گنبد آسمان نام دارد. این گنبد در آخرین طبقه برج میلاد و قبل از دکل مخابراتی قرار گرفته است.
لابی
در قسمت لابی که پایه برج نیز محسوب میشود میتوانید از تفریحاتی مانند: اولین دلفیناریوم غیر ساحلی منطقه، پل معلق و زیپلاین، پینتبال، کاربازیا برای کودکان و غرفههای خرید برخوردار باشید.
راه های دسترسی
برج میلاد در منطقه دو تهران؛ در یکی از مرتفعترین نقاط شهر قرار دارد و تقریباً از هر نقطهی تهران میتوان آن را مشاهده کرد، همچنین دسترسی به این برج بسیار آسان و مطلوب است. این سازه مهم پایتخت در میان چهار بزرگراه اصلی آن، یعنی همت، چمران، حکیم و شیخ فضل الله نوری قرار دارد. برای دسترسی به این برج میتوانید از مسیرهای مختلف و وسایل نقلیه متفاوت استفاده کنید.
مترو: برای دسترسی با مترو به این منطقه میتوانید از ایستگاه برج میلاد که در خط 7 مترو تهران قرار دارد استفاده کنید.
اتوبوس: شما برای دسترسی با اتوبوس گزینه بی آر تی را ندارید و تنها میتوانید از اتوبوسهای شهری واحد که در ایستگاه بیمارستان میلاد توقف دارند استفاده کنید.
خودروی شخصی: برای دسترسی با خودروی شخصی به این نقطه مهم تهران شما میتوانید از بزرگراههایی که در ادامه نامبرده میشوند، استفاده نمایید.
مطلب مرتبط: برج پیزا کجاست؟ + حقایق جالبی که هیچکس نمیداند
1.بزرگراه شیخ فضل الله نوری، ورودی بزرگراه همت، کنارگذر اختصاصی برج میلاد
2. بزرگراه حکیم غرب، بعد از بزرگراه چمران، ورودی اختصاصی برج میلاد
3. بزرگراه همت شرق، خروجی بزرگراه شیخ فضل الله نوری جنوب، پل کابلی اختصاصی برج میلاد
مرکز همایش های بین المللی برج میلاد
این برج مهم تهران یک مرکز همایشهای بینالمللی بزرگ دارد که در شمال سازه اصلی و به صورت یک ساختمان مستقل قرار گرفته است. این مجموعه چندین تالار و مرکز همایش با کاربریهای مهم مانند برگزاری کنسرت، مراسم، نمایشگاه و سینما دارد.
تالار و سالنهای این مرکز همایشهای بینالمللی و زیبا به شرح زیر است:
- سالن حافظ (اصلی)
- تالار کنفرانس ویژه
- تالار سعدی
- تالار رودکی
- تالار کمالالملک
- تالار ایوان شمس
- تالار سینما (4 و 5)
- تالارهای 1، 2، 3، 7، 8
- فضای نمایشگاهی
جالب است بدانید سالن اصلی این مرکز همایش، 1600 نفر ظرفیت و امکانات ویژهای مانند امکانات فنی استیج، امکان ترجمه همزمان، امکان استریم و فیلمبرداری HD دارد. بسیاری از گردهماییها، مراسمهای فرهنگی، نمایشگاهها و کنسرتهای پایتخت در این مجموعه گسترده برگزار میشوند که آن را به یکی از نقاط نامآشنای پایتخت تبدیل نموده است.
پارکینگ طبقاتی برج نیز یک محل مناسب برای پارک خودرو هنگام مراجعه به این مرکز همایشها محسوب میشود. شایان ذکر است ایستگاه مترو برج میلاد نیز در فاصله بسیار نزدیک این مجموعه قرار دارد و از گزینههای مطلوب برای رفت و آمد شهروندان بهشمار میرود.
در این مقاله از سفرانه با عنوان برج میلاد تهران به معرفی کامل آن و راهنمایی دقیق برای بازدید این سازه و استفاده از امکانات آن پرداختیم. با مطالعه این مقاله اطلاعات کامل و دقیقی از قسمتهای مختلف این برج به دست خواهید آورد.